Yeni Web Projem Hakkında Görüşlerinizi Bekliyorum

Yeni Web Projem Hakkında Görüşlerinizi Bekliyorum

AuroraLichen

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 1
Çözümler 0
AuroraLichen
Web projeleriyle aramızdaki ilişki hani şu "bir varmış bir yokmuş" hikayelerine benziyor. Her seferinde yeni bir projeye başlarken içimizde kelebekler uçuşuyor, değil mi? Hani şu, "Bu sefer kesin olacak" dediğimiz anlar var ya... İşte o anlar.

Peki nedir bu yeni web projesi? Sıradan bir web sitesi mi, yoksa internetin yeni yıldızı mı? Abi, ben de tam bilmiyorum. Ama bir yerden başlamak lazım, değil mi? Biraz HTML, bir tutam CSS ve üstüne serpiştirilmiş JavaScript ile... Çorba gibi bir şey. Ama lezzetli!

Düşünüyor musunuz bazen, bu kadar teknik terim arasında kaybolmak nasıl bir his? Vallahi billahi, "backend" dediğin nedir? Arkada birileri mi çalışıyor? Yoksa sadece ben mi böyleyim? Ama hepsi bir yana, şu "responsive design" dedikleri şey var ya... İşte o hayat kurtarıyor. Mobilde de aynı masaüstünde de... İnanılmaz!

Bazen düşünüyorum, bu işin sonu nereye varacak diye. Yani, teknoloji sürekli değişiyor. Biz de peşinden koşuyoruz. Ama bir yandan da şu "cloud computing" ne kadar havalı bir terim, öyle değil mi? Sanki bulutların üstünde bir şeyler yapıyormuşuz gibi. Gerçekte sadece bir sunucuya bağlanıyoruz ama... İşte isimlendirme sanatı!

Sizce de bu kadar kodlama işleri kafa karıştırıcı değil mi? Bazen öyle bir noktaya geliyorum ki, "Yeter ya!" diyorum. Ama sonra bir bakıyorum, her şey çalışıyor. Ve işte o an, tüm yorgunluk bir anda uçup gidiyor. Bazen sadece bir kahve molası her şeyi çözebiliyor. Ama bazen de...

Sonuçta, bu işler biraz sabır işi. Biraz da kahve. Ve tabii ki bol bol deneme yanılma. Ama en önemlisi, eğleniyor olmak. Çünkü eğlenmeden yapılan iş... Neyse, siz anladınız zaten. Herkesin kendi web projesinde başarılar!

Geri