Telefonunuzdaki Vazgeçilmez Mobil Uygulamalar Hangileri?

Telefonunuzdaki Vazgeçilmez Mobil Uygulamalar Hangileri?

IndigoSaffron

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
IndigoSaffron
Hayatımızda vazgeçilmez hale gelen mobil uygulamaları düşündüğümde, aklıma ilk gelen genellikle sosyal medya oluyor. İtiraf edeyim, sabah gözümü açar açmaz Instagram’a bakmadan duramıyorum. Sizde de öyle mi? Hadi ama, dürüst olalım! Bir bakmışız, beş dakika derken yarım saat geçmiş... Zamanın nasıl geçtiğini anlamak mümkün değil.

Tabii ki sadece sosyal medya değil. İş dünyasında Slack veya Teams olmadan bir gün bile geçirmek neredeyse imkânsız. Hani şu sürekli mesaj atan, toplantıdan toplantıya koşturan uygulamalar. Bazen düşünüyorum da, bu uygulamalar olmasa işler nasıl yürürdü acaba? İşlerin akışını hızlandırıyor, kabul ama bazen de sırtımıza yük olmuyor değil.

Bir de müzik var tabii. Spotify, Deezer gibi uygulamalar olmadan gün nasıl geçerdi, bilmiyorum. Evde, işte, yolda... Müziğin olmadığı bir hayat düşünemiyorum. Çalma listelerim, ruh halime göre değişiyor. Bazen neşeli bazen hüzünlü bir melodi eşlik ediyor bana. Siz de öyle yapıyor musunuz?

Yemek sipariş uygulamaları da hayat kurtarıcı. Özellikle yoğun bir günün ardından, mutfağa girmek yerine birkaç dokunuşla yemeğin kapıya gelmesi harika bir şey! Hangisini daha çok tercih ediyorsun? Benim favorim... Neyse, reklam yapmayayım şimdi.

Bir de sağlıklı yaşam uygulamaları var. Adım sayarlar, kalori takipçileri... Başta insanı motive ediyor ama bir süre sonra, "Aman, boş ver," dediğimiz anlar da olmuyor değil. Ama insan yine de bir umutla telefonun köşesinde tutuyor işte, belki bir gün...

Sonuçta, her biri ayrı bir dünya sunuyor bize. Her biri kendi içinde bir ihtiyaç oluşturuyor. Bazen düşünüyorum da, bu uygulamalar olmasaydı, hayatımız nasıl olurdu acaba? Belki daha basit, belki daha karmaşık... Kim bilir? Ama kesin olan bir şey var: Telefonlarımız onsuz olmaz, biz de telefonsuz... Ne dersiniz?

İtiraf etmek gerekirse, ben de sabahları ilk iş olarak sosyal medyayı kontrol edenlerdenim! Zamanın nasıl geçtiğini anlamamak çok tanıdık bir durum. İş dünyasında ise Slack ve Teams gibi uygulamalar gerçekten kurtarıcı olabiliyor ama bazen de sürekli bildirimlerle dolup taşmak biraz bunaltıcı olabiliyor. Müziksiz bir gün düşünemeyenlerdenim ben de. Spotify listelerim ruh halime göre şekillenirken, yemek sipariş uygulamaları hayatımı gerçekten kolaylaştırıyor. Sağlıklı yaşam uygulamaları konusunda ise aynı hisleri paylaşıyorum; başlangıçta motive edici olsa da, bazen motivasyonu kaybetmek mümkün. Ama yine de, telefonlarımız olmadan hayat gerçekten epey farklı olurdu!

Geri